Valtuusto 25.1.2021 : Muutosesitykseni hallintosääntöön liittyen lunastustoimenpiteiden aloitusoikeuden siirtämisestä maankäyttöinsinööriltä kunnanhallitukselle

Voimassa oleva Pirkkalan kunnan hallintosääntö mahdollistaa sen, että jopa 30-40 vuotta vanhoihin kaavoihin perustuvat kuntalaisille ikävät ja kunnalle kalliiksi tulevat lunastustoimenpiteet voidaan aloittaa maankäyttöinsinöörin päätöksellä.

Esitin muutosta hallintosääntöön siten, että maankäyttöinsinöörin olisi haettava kunnanhallitukselta virallinen päätöspykälään perustuva päätös lunastustoimenpiteiden aloittamisesta. Täten kunnanhallituksella olisi aina mahdollisuus varmistaa, että lunastustoimenpide on kunnan ja kuntalaisten kokonaisedun mukainen. Esitykseni myötä hallintosääntö palautettiin valmisteluun.

Ikävänä esimerkkinä lähihistoriasta tilanteesta, jossa kokonaisharkintaa olisi ollut hyvä käyttää on ns. Niemenmaan asukkaiden rantojen pakkolunastaminen kunnalle 350 metriä pitkän rantareitin rakentamista varten. Lunastustoimenpiteen aloittaminen oli käsitelty kunnanhallituksessa ns. “muissa asioissa” – ts. lunastustoimenpiteen aloittamisesta ei tehty virallista päätöstä, josta myös sitten kunnanhallituksen jäsenet olisivat kantaneet poliittisen vastuun.

Alla näkyvästä linkistä pääset näkemään esitykseni hallintosäännön muutoksesta ja siihen liittyvän keskustelun.

https://www.youtube.com/watch?v=l9U4oxW4jlQ&t=1588s

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *