Ensimmäinen kuntavaalitapahtumani

Caffino280117

 

Lauantaina 28.1. osallistuin ensimmäiseen kuntavaalitapahtumaani Cafe Coffinolla Pirkkalan Citymarketin yhteydessä (mukana oli myös pormestariehdokas Marko Jarva puolisoineen, kuvassa). Meitä oli siellä kymmenkunta Pirkkalan Kokoomuksen kuntavaaliehdokasta keskustelemassa kuntalaisten kanssa ajankohtaisista asioista Pirkkalassa sekä tulevista kuntavaaleista. Aluksi tietysti tilanne jännitti uutuuttaan, koska en ole vastaaviin tapahtumiin aiemmin osallistunut. Kun sitten ryhdyin keskustelemaan kuntalaisten kanssa huomasin nopeasti, että jännittäminen oli ollut turhaa. Keskustelut olivat erittäin hyviä ja mukaansatempaavia, joten jännitys unohtui nopeasti. Tapaamillani kuntalaisilla oli erittäin hyviä näkemyksiä ja ajatuksia liittyen moniin tärkeisiin asioihin. Tällaisissa keskusteluissa helposti menee sekaisin kuntapolitiikka ja valtakunnan politiikka, mutta tässä sen kummemmin erittelemättä aiheita, joista keskusteltiin: liika byrokratia, mikä hankaloittaa ja nostaa kustannuksia ammatinharjoittamisessa, vanhustenhoito ja sen taso Pirkkalassa, väestö- ja asuntopolitiikka Pirkkalassa sekä tietysti avoimet kysymykset ja huoli tulevaisuudesta liittyen Sote- ja maakuntauudistukseen.

Selkeästi nimenomaan Sote-uudistus herättää paljon kysymyksiä kuntalaisissa – mitä tämä tarkoittaa minulle käytännössä? Onko Pirkkalassa vielä tulevaisuudessa terveyskeskus? Missä muodossa? Mitä valinnanvapaus tarkoittaa minun käyttämissäni palveluissa? Selvää on, että Sote- ja maakuntauudistuksesta täytyy kommunikoida kuntalaisille selkeästi nykyistä enemmän. Tietysti asiaa hankaloittaa se, että asioiden suunnittelu ja valmistelu on vielä pahasti kesken – sekä valtakunnan että maakuntien tasolla.

Tapahtuma oli erittäin positiivinen kokemus – tulen osallistumaan näihin mahdollisuuksien mukaan jatkossakin. Seuraavat tapahtumat Cafe Coffinolla ovat 25.2., 11.3., 18.3., 25.3. ja 8.4.

Kiitos hyvistä keskusteluista ja tavataan Coffinolla!